#pensamentsdesantes (II): Pluja

Benvolgut Joan,

Com si fossin petards de les matinades amb 48 hores d’antelació, el soroll dels trons m’ha despertat aquest matí. No sé si ha plogut gaire, però el so semblava de tempesta forta. Llavors –el meu cap s’anava despertant mica en mica- he recordat que érem 25 de juliol i que seria gairebé una catàstrofe que ens quedéssim sense la Crida i sense Nit Boja.

Estem força acostumats que plogui per Carnestoltes i la Fira. És gairebé una tradició. En canvi, fins fa pocs anys, la pluja per les Santes no es contemplava. No feia por que plogués perquè, pràcticament, era inimaginable, però, a la força, ens hi hem anat acostumant…

L’últim dia de Les Santes del 2010, les figures van fer l’Anem a Tancar en camió i, tot i que la mascletà es va poder fer sense problemes, el ball final al Parc no va aguantar més de tres quarts d’hora.

aliga_camio

L’any següent, els gegants van haver de refugiar-se en un garatge a mitja Postal, es va suspendre el Correguspira i, a la nit, el ball de festa major del 26 es va traslladar –extraoficialment- al local dels Capgrossos.

gegants_garatge

El 2012 la pluja va respectar bastant, excepte cap al final de l’Ofici, quan l’Àliga –com ja estava previst- i la Família Robafaves –per sorpresa- van haver d’entrar a Santa Maria.

robafaves_stamaria

I, l’any passat, el No n’hi ha prou es va acabar de cop i sense dormida quan van caure les primeres gotes del que va acabar sent una tempesta considerable. Si fem un recompte, doncs, en els darrers quatre anys la pluja ha aparegut els dies 26, 27, 28 i 29. Dels dies “centrals” de la festa, el 25 –avui- és l’únic que es manté “immaculat”. Hi ha raons per tenir por…

Finalment, però, la tarda ha estat força més tranquil·la: tot i que encara quedaven alguns bassiots escampats per la ciutat, no ha caigut ni una gota. Per tant, si no hi ha cap sorpresa d’última hora, a les vuit del vespre l’alcalde farà la Crida a la festa major. Suposo que ens hi veurem.

Per cert, sembla que els documentals no et deixen temps ni per a escriure… En qualsevol cas, jo et vaig enviant cartes, ja respondràs quan et vagi bé. Una abraçada,

ramon

(fotos: S. Flores/capgros.com, Joan Mora i Neus Pinart)

One response to “#pensamentsdesantes (II): Pluja

  1. Retroenllaç: #pensamentsdesantes III: Notícies durant Les Santes | ramonrado

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s